Monday, November 29, 2010

THE LAST PAPER 4 SEM 1

ok coming up next???? EFAC yow. less power n energy, seriously. redha... cube buat yg tbaik aina. keep it up, come on, go! go! go!

PETROSAINS??

ari ni g ptrosains dgn shira.... heheeeee. bes gle. cecey pdahal bsok ad paper b.i. hoho. buat kje gle ktorg ni a. ktorg grak dlm pkul 9 mcm tu... blik dlm zhor.. tkejar nak blik oh sbb da nak asar mse tu. huhu. aku plak dgn msalh prut aku yg xbole nak trime mkann dlm bberapa ari ni.. xtau knape, ble mkn ja, g tndas, mkn, g tndas... pergh. xpuhem den. emm pehtu smpai k2, smayg ape sume, tdo... lpas mgrib tdo lg.. tdo n tdo.. ble bgn tdo, skit prut blik... perghhhhh. bes. srius xtau knape.. mmg aku bole kate prut aku kosong skrg ni, ZERO. tp xlapr. plik ke x. ehem ok2 a bab skit prut tu. kmbali ke ptrosains. kat sne jmpe sorg mamat ni. heheheeeeee. bg aku cmel a... tp ad ke shira kate x nsem lgsung?? eish. mate aku tuing kuttt. hahak. emm xksahla yg pnting aku rse die cmel.. mse da nak kluar dri ptrosains tu, aku ckp time ksih kat die.. pstu die ckp 'same2, dtg lg.. bye2....' adoi. melting aku kat situ. hak3. xd a. ala bkan jmpe lg pun lpas ni kn. xksah le pun bedah oi. tp srius cmel. byk kali jmpe die mse kat dlm ptrosains tu. emmm.... bkan tu ja la yg bes. jmpe denesor... huhuhuuuu. dpt blajr teori fzik, nek elikopter, bfkir scara kreatif... byk a. bwk a ank2 g sne. haha. ehem2 ksian anep, aku g dgn shira tggal kn die jge ank2 ktorg. uhahahahahahahahahahahaHAHAHAHA.

Saturday, November 27, 2010

MnT??????

apekah?? MnT tu bkan mnat a. hergh. mklumat n tkno komputr yow. pergh gle lah. paper die sjibik mcm paper taun lpas. kluar dwan sume kcoh mnyesal xjwb abis paper tu... huhuhu. aku da tcungap da. smalm da a dmam dri tgh ari smpai mlm. fuh. mmg tmparan LA NINA ah. x pnah pnah aku dmam mse exam tau. ha. mlm td daya bg pnadol. tlan pehtu tdo. pkul 12 bgn, bce skit, tdo blik. hehe.pehtu ari ni kne lmah jntung plak ble tgk soaln mcm taun lpas.. perrrgggh. xdpt bygkn klau dmam aku xok lg smpai aku jwb paper.. aku rsau klau aku kne denggi lg ja.. uwaaaaaa tdaaaaak la.... xsggup den. klau aku kne lg, grenti truk gle n lmbat bek. huhu. 
 

 

Thursday, November 25, 2010

SAJE NAK BUANG MASE..

ukur asas da satel woooooo.... pergh sdey gle. yg aku stdy nak mammm xmsuk. len plak yg msuk. adoi. soaln plik2 d bg mse final. kot ye pun bg a mse tes ke hape ke. ni idak. nak jgak bg mse final... mmg mnyedihkn.. da a carrymark pun mnyakitkn gigi.. tmbah soaln final mcm ni. ssungguhnya aku redha.. emm. lpas paper td aku mkn dgn kak sab. heee. k.sab yg msuk rowing dgn k.sab yg kat kmpus sgt bbeza... haha. klau g rowing tdung xya gsok pun, g kmpus? pergh mekap lg... haha. aku agk kagum a dgn org2 yg pndai mekap ni. bkan snang nak jge mke tuuu.. ha. aku rse, klau aku pkai mekap, mke aku mcm nak cair... huhu. rimas. emm xmatang lg kot. haha. pehtu dlm bas nak blik kolej, TERjumpe la aziq n azim.. dorg nek bas yg sme. dorg pun xbole trime knyataan bahawa ktorg da jwb soaln ukur asas yg sgt mncabar... huhuhu.

Wednesday, November 24, 2010

MCM MNE???

ok ari ni aljabar satel.. 3paper to go... pehtu?? kLcc a. hak4. cecey paper x abis lg da plan destinasi lpas mrdeka plak. hehe. tp mcm mne pun aku akn blik lmbat ke umah slepas paper tu.. sbb ad event kat trengganu.. heheh.org len sume da bsantai kat umah, aku bru tkedek kedek nak pulg knci blik kat ofis k2 ni haaa.. pergh sdey gle. ok coming up paper adalh ukur asas, carrymark aku?? pastinya low.. klau aku pulun mcm nak mammm... pun skrg ni, nak dpt A tu mcm bayang2 ja kot.. jd.. tawakkaltu a'lallah.. jwb ja kut ilmu yg aku ad.. just hope, you, readers, will support me till the end..

Monday, November 22, 2010

HANYA KATA-KATA..

Lupakn kisah yg lalu.. 
seindah bait kata-kata..
jgn diingat pd yg tlah prgi.. 
hnya luka lama akn bdarah kmbali..
madah yg dtturkn skadar memori yg tdak abadi..
madah yg trpadam tanpa dpinta..
bait-bait yg x perlu diingat utk dsimpan..
tdak prlu bfkir pnjang skiranya berdiam diri..
antara letih.. atau brptus asa.. atau skadar bosan utk brkata-kata..
trgadaikah airmata skiranya mnangis..
hnya krana ksih yg blum tntu mmbawa bhagia..
prnahkah trlintas d fkiran..
mngapakh smua ini dsebut lg.. 
oleh manusia yg tdak sdar prbezaan..
antara kaca dan permata..
abadi dan smentara..
dtinggalkn dan meninggalkn..
perlukah??
rasa brsalah mninggalkn itu lenyap..
krana yg dtinggalkn tdak mmahami..
atau mgkin tdak serasi..
tekanan...
adakah sperti berada di dasar laut???
atau skadar pd kdalamn 1inci dri pmukaan??
tdak prlu bfkir skiranya tdak mngalami..
jgn prnah brubah..
dari kata-kata yg mmbina..
jgn prnah mmungkiri..
apa yg tlah diikrarkn..
jgn prnah mlafazkn..
apa yg trpndam..
krana smuanya tdak lg sperti sediakala..
dont ever drop ur tears for such things..
its meaningless.. 
on ur mark!!!
get set....!!
come on, go!! go!! go!!
~end it~

Sunday, November 21, 2010

PAPER & PAPER...

ah tdak.... 2 weeks to go for final. kne buat yg tbaik, wpun aku tau tu bkan yg tbaik.. la tahzan aina.. aku x mnx jd mcm ni.. mcm mne pun aku kne trime sume ni..
andainya ko bce blog ni.. 
time ksih..
tp aku xharapkn simpati dri ko..
aku harap ko sntiasa hepy, xtension, n xmrokok..
jgn buat aku salah fhm kat ko..
woww tdaaaaakkkk!! ayt feeling gle ma. ah sudah. aku lyn bnde, xjd kje yow.

AMARAN..

jgn sesekali tggalkn fon anda d dlm blik apabila mrantau ke mana2 atau blik org lain... mngape?? oi2 fkir sndiri le..

Friday, November 19, 2010

masa utk kembali ke k2...

smpat a jgak aku sggah kLcc mse nak blik k2.. haha. pehtu nek bas dri LRT tu, pergh... ujan mncurah-curah. smpai kat dsa rejang, ujan xlbat sgt. tp ble da trun bas tu, ujan mcm kjar aku oh suh aku lari cpat2 msuk kolej... adoi. emm bsyukur sgt ati aku da tnang skit lpas blik dri umah pnjang... aku cite kat pnjang n diela, sume yg aku lalui lpas spm.. almaklumla lme gle xjmpe.. mak die plak ske msk byk2, pehtu aku a dlm umah tu mkn 3,4 kali.. ngehehe.. emm aku rse diela bole jd pndengar yg baik.. sbb die tnangkn ati aku ble aku cite msalh aku.. well its the time to proceed our live with happiness with no tears..

Tuesday, November 16, 2010

SAAT PERPISAHAN..

uwaa ari ni aku nak blik umah panjaaaaaang(mmbr aku)..... hu. aku akn bpisah dgn sgalanya yg ad kat K2 ni... kut kn xnak g mne2. tp cafe akn ttup bsok, jd tkut aku mti kring kat utm ni, he, g a mrantau umah org... aku ni mmg ske mnyibuk kat umah org. haha. emm xpe kamis nnt aku blik sni da... xtau a aku ni kn. ad umah tp xnak blik umah, nak jgak blik umah org... mse skola dlu pun mcm tu. tp mse skola dlu logik a jgak aku mlas blik umah sbb jauh... skrg?? hoho klau blik xsmpai 3jam da smpai umah. ngehehe. tp xpe a.. da lme xjmpe pnjang...

AD ORG KATE AKU NI PELIK..

aku bru tau satu knyataan bhawa aku ni plik... hehe. aku rse aku xd a plik mcm alien bru trun kat bumi ni ke ... kan. ngehehe. knape org tu kate aku plik? ntahla.. tp aku dpt rse prubahan kat dri aku.. lg2 ble aku duk sorg.. never say to never happines aina!! honey sounds?? sweet... what is the sweetest thing in  this world?? if you ever know... ur smile is the honey for the bees... so?? dont smile in front of the bees, you will get hurt.. smile is dangerous right? a fact: smile express our happiness... aku da rse mcm jd org gle da ni. ckp sorg2. huh.

Sunday, November 14, 2010

TIADA PERUBAHAN..

time ksih sgt2.. mse ko kluar kat kL central aku rse mcm nak nages.. sbb ble jln2 dgn ko, aku xksah sgt psl msalh aku.. tp ble ko xd dgn aku, aku fkir blik sume tu.. srius, stiap ape yg aku nmpak ble jln dgn ko, msti aku ngat kat die... bnci sgt ble bnde ni jd kat aku.. knape aku rse mcm byk sgt knangan aku dgn die... pergh xfhm gle a aku. sumenye aku dpt endahkn kjap ja. pehtu?? jd blik bnde yg sme.. x berubah.. cis. this is happening to me for the second time. once, it was 3 years ago. and there he comes, and its happening to me?? again?? when banana fruits two times... never say never..

Saturday, November 13, 2010

SUATU YG PASTI..

apekah??
'Ak care ke? Ak x care pon.'
time kasih..
tdak prlu utk brtanya tntg hati..
krana mlalui ayt itu, trdapt mksud yg pasti..
air mata yg mngalir, kering..
terpana, ketandusan air mata..
tdak mnyangka jwapn itu diperoleh dgn mudah..
tdak akn lg mnjadi psoaln dlm diri..
tdak akn mnjadi beban pmikiran..
tdak akn lg mnjd alasn utk aku mnitiskn air mata..
aku yg salh..
tdak prnah mnyuarakn psoaln di hati,
bimbang.. risau..
namun kini, psoaln tlah tjawab..
terima kasih...
dan kita skadar sahabat..
bersyukurku ke hadrat ILAHI...

Wednesday, November 10, 2010

BILA CINTA BERTASBIH...

ari ni titas satel... bru satel 2 paper tp kpale rase mcm nak kne antuk dnding ja. hahak. ad 5 paper lg wei. pergh. jmaat ni hub etnik tp mlm ni sume da mcm mrdeka lpas spm. haha. pehtu jmaat nnti tgk a, sume mke srius nak mamm.... hak6. aku nak stdy skit2 ja mlm ni, huhu. pngaruh rakan sbaye, wuaha4. cti rye aji aku mlas nak blik umah.... aku blik umah mmbr aku ja kot. pehtu mmbr2 aku sbuk duk kate aku nak blik umah anep. aku slaiding sume kang, ha. tau a korg. hehe. tp pape pun aku kne stdy smrt sbb ad topic yg aku x master, skip klas mse g rowing ari tu. ganbatte!! ok aku bru blajr pkataan bru, kidarilge norul,kidarinun got. mksudnya?? apahal aku nak bgtau korg plak. huh.

Thursday, November 4, 2010

ALKISAH...

ok kjadian ni blaku kat cafe kediaman siswa jaya utm ye... mse aku bru blik dri kmpus td, g a bli mkann. wlaupun da mkn cendol kat kmpus, tp prut aku ni mmg xpnah sdar dri. hoho. reti nak kne isi ja. ok strusnya, da siap amik lauk sume, nak g byr, pehtu aku nak amik kicap, ad la plak tgn mamat dpan aku ni nak amik jgak... adoiyai xfhm aku. bkan ke die bole tuang kicap tu sewaktu die nak bayar sebelum aku byr tu.ei. pehtu aku da bek ati da suh die amik dlu, xnak, nak bg aku dlu. tp tgn die nak amik jgak. ei aku la.... emm las2nye, aku mlas nak berbudi berbahasa lg da. aku angkt ja kicap tu tuang kat dlm bkas aku. buat mke xbsalah... hehe. pehtu byr, jalannnnn....

ribuan kemaafan dpinta...


hari ahd lpas aku kluar dgn besfren aku ni... hehe. ktorg g dkat2 sni ja. sblum ni g mid, pergh 1jam oh pjalann aku dri kolej ke mid. gle la. tp bg aku ok ja kot klau utk jmpe naziha. hehe. ktorg bkan kluar g bfoya-foya okie....ble ad msalah or ad bnde tbuku kat dlm ati, n nak lpaskn tnsen ke, nnt ktorg date a.. hoho. ktorg skola rndah sme2... tp bpisah kat skola menengah.. pehtu ttap besfren smpai skrg.. aku arap ko dpt buat plihan ko yg tbaik utk sem dpan eh. jgn rsau2 sgt psl jrawt tu... da ad calon bsok, ilang a jrawt tu.. hee... time ksih sgt2 slalu tmankn aku ble aku ad msalh...