Thursday, January 27, 2011

NGAT DULU2.. [v2]

klau dlu.. buat xperiment kat mkmal, pkai bunsen burner, skrg... kat yu, pkai bnde hape ntah, mcm dapur gas.. curik bwk blik k2 pun rse mcm mnarik. heheeeee.
klau dulu.. msuk mkmal kne pkai bju lab, kale putih, rse mcm jd dktor skejap.. skrg.. kat yu, nak pkai jeans ke, paul smith ke, polo ke... shawl pun bole..
klau dlu.. jarg2 nek bas.. dpt nek bas pun klau ad match hoki or g lwatn k mane2.. skrg.. kat yu, tiap2 ari nek bas. muntah meyyy.
klau dlu.. jln2 tawaf SMTSR sorg2, sempoi ja.. skrg.. kat yu, klau tawaf UTM ni sorg2, aku rse org pndang aku mcm tgk alien.. xtau knape bhaii.. atau skadar prasaan aku ja.. huhu.
klau dlu.. kat skola men hoki.. skrg.. kat yu, tukaq bdang, men rowing... yeaahhh go aina! go aina! aina pnakut bola! hahak.
klau dlu.. sblum spm aina ad azam, nak cpat2 exam spm then bole cpl.. tp xd calon a.. hu. skrg.. kat yu, aina slalu fkir ssuatu yg difference than before..

BIRTHDAY DAN BIRTHDAY..

tanggal 27 januari.. ktibaan ari lahir sara sofia bt... emmm hape ntah. xngat aa... ok2. da storie.. tbela gliran sara utk mnerima bahana bfday sbgaimana aku kne pd tggal 15 jan ari tu.. tahniah sara.. anda 19taun skrg.. kpd yg blum ckup umr tu, bwk2 la btendang yea. aku yg 19 ni pun single without heart.. nuuuu.. dayah n mas yg blum ckup umr bkal naik plamin dlu kutt... huhu. gliran strusnya milik ainul asyhra mat aris (ntah btui ke x ntah nme die ni aku eja) pd blan3 nnt, anda x kne tpung yea mlm ni ainul.. tp xmngape..heheeeeee. skali lg, slamat hari lahir sara sofia..
mreka tlah mlayarkn bahtera mmpi mmandangkn kmi glak sakan ble fullscreen vdeo tragedi sara+tepung+air+ladies.. aina mnx maaf sara.. tp sara pun buat kat aina kn mse ari tu. heheheeeeeeee. 1-1 ok.. to shira, kuatkn ati yea mghadapi dugaan tuhan mmandangkn anda sliding mcm brada di ats skatebod dlm ladies td.. zue.. jgn ulangi ksilapan yg tdahulu... mmandangkn anda mnonong msuk blik 3-14, pdhal blik anda adalh 4-14...
dan mas.. jgn anggap cara anda tu gdik krana itu adalh anda.. hope u to be urself n not anyone else.. hei2 lantakla org len nak ckp hapeh. ko ladiesmate aku okeyh. hahah.
naziha.. aku tggu2 kn ari ptemuan kte.. huhuhu.
mia.. hati aku bdarah.. n hei! what the name meyh. ko da x kcau idup aku when something happen btween u n him? emm xpe a.. aku pun SEDIKIT sbuk.. hehe.
*aina mnx maaf daya n mas... skadar gurauan yea. tp mkn nsi mnyak nnt halo2 aku eh. weeheeeeeee.
*statement to readers: i wonder i care about my status.. but i will be having a precious time when im alone, me myself wif Allah..
p/s: aina cme dpt lpas stage 3 ja utk bleep test wpun da jog hmpir stiap ari.. 
profil: nama: noriko
>>mmpunyai jntung yg kurg cergas mgkin krana krap terhidu asap rkok
>>mental yg agak pending
>>mmpunyai jrawat yg jarg nak brkurangan
>>single tp married to...
>>pakai kaca kat mata
>>ske ske ske outdoor
>>pnat.... 

Tuesday, January 25, 2011

NGAT DULU2..

 salam pmbuka bicara..
ehem sopan plak la aku ari ni kn.
ok korg ngat x mse zaman skola rndah dulu2...
mse kat skola rndah, ad 2, skola agma n skola kebgsaan..
mule2 aku ske skola agma.. sbb snang nak score.. skola agma kn byk mmbce n mghafal. pehtu lbih kpd akhirat kn. huhu. mse tu aku x ske kje kire mengire ni.. jd aku kurg gmarkn skola kebgsaan.. ad BM,BI, etc..
klau skola agma kn ad tajwid, tilawah, imlak, feqah, etc..
mse ni aku ad geng bdak skola, 4org ja 1team.. hehe. fatimah, nazihah, intan n aku..
tp tbe2 kn! aku dpt cti pnjang sgt mse drjah5.. dpt la cti dlm 2,3 blan kn.. ehem. lbih pnjang dri cti sem woh.
ble msuk skola blik lpas cti tu, aku mcm da blur n xfhm sgt subj2 disane..jd aku mcm hilg mnat kat stu dan impaknye mmbwa kpd rsult UPSR n PSRA yg kurg mmuaskn ayahanda dan bonda..
pehtu msuk skola men, form1 kn, bdak2 hingus... trpisah dgn geng bdak skola.. dorg 3org dpt stretA's mse UPSR.. pehtu mumtaz kutttt...huhu.
aku ni byk men2 a.. mse ni plak da upgrade skit, xd geng bdak2 skola, ktorg ni geng bdak unpredictable! hak6. 4org jgak team yg ni.. misnida(a.k.a. cayang), fazilla(a.k.a darling), wahidah(a.k.a sweetheart), n me myself.. a.k.a honey.. ktorg ni slalu buat jhat. ngehe3. xbole a story kat sni kn. 1 mlaysia ni tau kang. hoh. biar smpan2 di hati ja.. heeeee. ble subj bosan ja, aku pun pndang ke arah pntu dan melelapkn mata tnpa dsedari oleh guru2 yg on duty.. mis yg duk sbelah aku pun xdpt da nak ayat aku utk bkak mate..
dan impaknye mmbwa kpd rsult PMR yg jgak kurg mmuaskn.. mmandangkn aku amik 10 subj mse PMR, 8teras + bhase arab n klas kmahiran Qur'an, ad poin mcm bdak bek a kat stu.ehem. sgt baik la kn..
pehtu aku dgn skuat hati mnyatakn, dpt msuk klas sains mse f4 bkanla ssuatu yg aku idamkn! jd dgn sukehati, bsarhati, gmbirehati, aku pun grak ke salh sbuah skola tknik di perak mse f4 tu... wpun rse dri mcm da bsar, tp slalu ngatkn dri ad org lbih bgus dari kte la kn.. pehtu wpun rse mcm da bsar, ttap kne btugas sapu smpah stiap ari rbu.. aku akn spu smpah dlm 5PKA2 dgn tdung pink n kain skola kale pink.. n mse kat tknik ni, aku buat azam a xnak dpt rsult lbih truk dri yg sblumnya.. pehtu xnak a ulang sjarah bdak unpredictable.huhu. da matang skit kot mse tu.hahak. muntah. aku ske a kat tknik.. mmbr2.. dormmate.. classmate, wpun ad yg mnyakitkn ati mcm nak mamm, tp ble ngat mcm klaka plak.. pehtu knal syamil.. four.. uish rmai n byk a. klau nak cite pasai tknik, bjambang xabis ma! tp mse ni xd geng da, cme bdua ja dgn pnjang... tp ksian pnjang, sbb ble blik skola ja, aku jln dgn pcutan 100%, mcm DM tu nak lari mninggalkn aku. haha. rndu kat mkcik gengster kat DM tuu... wpun da bsar, tp klau buat bsing mlm2, nnti trdengar seruan! 'ASPURIIIIIII!!!! ROW CALLLLL!' ehem tu a malgnye ad junior f4 yg behave mcm dorg tu f6..
short story, aku puas ati dgn rsult SPM aku wpun xd a cmerlg mne.. xdpt nek pntas pun.. aku bsyukur sgt2.. tp aku xtau hati bonda sbb bliau nak aku dpt stret.. tp mse lpas amik rsult tu, bliau bkate, 'xpela.. adik kn da buat elok2..'. fuh mnages... time ksih mak... aku nak sgt bonda brbgga dgn usaha aku, tp mse tu xd rzeki...
skrg da dpt msuk yu... satu-satunye pkara yg mmbuatkn mak aku mletakkn hrapan tggi trhadap aku... n bliau sgt brbesar hati mse aku ckp, 'ok mak, kte nak g UTM..' ni pun kputusan aku lpas kol ckgu ishak, tnye lg bgus msuk mtrik 2taun or diploma ukur tnh 3taun.. bliau ckp plih yg tbaik n yg aku mnat.. jgn amik klau rse xbole bwk... time ksih ckgu wpun ckgu xtau btape kuat ingatn sy kat ckgu... ble da msuk U plak....?? hmm.. aina mnjadi smakin jhat! haha. mngulangi sjarah unpredictable dulu2! cme yg ni versi explore pnye. hoh.
[d][o][n][e].



Saturday, January 15, 2011

15 JANUARY...


ok3 elek. ini smalm pnye kes yea kwn2... ari ni da 15 jan.. report style:
14JAN- LBIH KURG 10 MLM. SATU KJADIAN KURG NORMAL TLAH BLAKU DI KOLEJ KEDIAMAN SISWA JAYA. PLAJAR PRMPUAN 1DDL MELAPORKAN DIRI UTK TURUN BERJOGING. ULANG SEMULA, BERJOGING YEA. korg mmg bes.. yg aku teruja nak mammmm tu, dayah plakon utama kutttt. tp impact zone nye, aku teruja, terharu sgt2 tau korg.. rse nak mnages stiap kali ngat ape yg korg buat.. xsgka a korg akn buat mcm tu... wpun aku tpkse la kn bsuh tdung yg disaluti tpung tu.. ala never mind, never die lah. haha. poyo2 nak trun joging la sgt?? hahhhhh!!! cccccchhhh. tgk a lpas ni, 1000x aku xpcaye klau korg nak g jog. huhhh. ok kpd sape2 yg xtau cite tu, bwk brtendang. alkisah..
lbih kurg 9pm ke 10pm- aina kluar utk ccuk duit sbb da kring, pehtu lpe plak nak ccuk mse siang tu. (tpkse pnjam mas rm10), huhu.lbih kurg 10pm ke lbih mcm tu- wati, daya n atiq bkmpul kat blik aku n kcoh2 le nak trun jog.. aina xfolow sbb da trun jog pd wktu ptg.. pehtu dorg bla la g jog...(jog la sgt) bbrapa mnit slpas mreka trun- dummmm!bangggg3!!!(agk mcm meriam a bnyi tu), pntu blik aku dketuk... aku yg tgh lyn mp3 n buat physics dgn khusyuk brasa trganggu,huhu. slow motion aku bkak pntu. tbe2..
atiq: aina2, jom trun kjap. jomla3!!
aina(pending): apahal ni?
atiq: dayah! dayah kaki die tseliuh kat bwh. dayah jog pndang hape ntah bole tseliuh mcm tu.
aina(plik): yala2 kjap2.
ktang, ktung, kting. aina n atiq tiba d tmpat kjadian.(prking keta bwh blok A)
situasi: dayah tgh dduk ats tar smbil urut2 kaki die. wati skadar mmerhatikn keadaan skeliling. aina n atiq mghampiri. aina trut dduk melihat keadaan kaki dayah (smbil bfkir nak satelkn msalh tu).
aina: ko jtuh mcm mne ni?? satu round pun xlg, da tseliuh.bole bgn x??
dayah: x, sakittt.... kjap2... xtau a...
wati: ko kn pndai tgk2 kn mne a tau bole urut ke...
aina: eh mne bole men urut ja..
aina(pending): (aku kne angkt dayah bwk naik blik ke ni. adoi. brat kutt.) ko jtuh kaki ko mcm mne td? mcm ni ke? mcm ni?
dayah: (senyap)(thn snyum)(mne dorg ni... lmbat btui a) kjap3.. xbole kut.. 
inilah saatnya....
aku cme nmpak ad tgn berisi tpung mnuju ke arah aku... pjamkn mata siap2! wuaaaaaaaaaAA. beng, beng, beng, piuw, piuw.... pperangan tpung mletus... aku bgn n ble aku bkak mate...
'hepy bufday tu u... hepy bufday tu u... hepy bufday tu aina... hepy bufday tu u...' (time ksih sgt2 korg...)
mas: jom2. ktorg ad sdiakn sometin utk ko. 
aku ngatkn dorg nak prang pkai meriam plak la kn. ehem.
rpenye g mkn... malangnye aku da mkn roti stngah bgkus kuttt sblum tu. huhu. jd, kurg slera skit. lgpun aku dilarang mkn mkann pdas n xbole mkn nasik 4jam sblunm tdo sbnarnye... tu nsihat2 snior rowing a. huhu. sbb ktorg da nak strt training kn. sory sbb x trus trang kat korg... sbb kdua a aku mkn skit ja nasik lmak tu.. tp xpe a, lgpun free kn. ngehe6. 
pape punnn.... time ksih sgt2 kat korg...
SPECIAL THANKS TO: ALL FEMALE 1DDL STUDENT.
MAS, DAYAH, SARAH, SHIRA, ZUE, WATI, ATIQA n AINOL. 
cant be left: IKA ROOMATE IRA



to shira, zue, ika (tbe2 interframe, hehe) n wati: time ksih utk adiah2 yg cmel n mmbuatkn aina sejuta kali trharu...
(SUSAH IDUP KORG LPAS NI SBB BUAT AKU TRHARU)
wait n see...
[d][o][n][e].

Friday, January 14, 2011

BEST FRIEND OF ME.


Z

I

H
A
ok aku bjaya upload akhirnya. sory a msuk blog xdpt nak tag kat fb. hahak. hope ko hepy aku upload gmbr2 ni.lme jgak nak tggu gmbr ni naik kat intnet. huhu.ko jgn tnsen2 exam ni oke... emm satu brita trgempar! aku mgkin xblik umah rye cine ni.. n yg buat aku teruja tu, atin eye-cat nak dtg kL woh jmpe aku. pergh teruja nak mammmm..... gle hbat. duk sbuk kate kes idup dan mati. hah kut ko le.. kn. jd kte doakn la die bole smpai kL dgn lncar tnpa mgharapkn aku blik r.p. niena mnx maaf mak... klau xdpt blik cti nnt.. nnt niena slalu2 kol mak yea... heeeee. [d][o][n][e].

Wednesday, January 12, 2011

WARKAH BUAT NAZIHA..

yuuuuuuu. aku mnx maaf sgt2.. huhu. xbrjaye a nak upload gmbr2 kte yg kat kLcc tu. mngapakah?? ehem. main reason ko tau kot.. mmandangkn wifi kolej aku lem mcm siput nak mammmm... jd aku sbgai plajar yg xd kuase tp tpkse byr yuran yg sgt mhai la kn, xdpt nak buat pape... mlainkn tanamkn ksabarn yg tggi.. almaklumla idup mnumpang ja di bumi utm ni... aku akn try upload gmbr2 tu a.s.a.p yea. [d][o][n][e].

Sunday, January 9, 2011

KISAH SI DEUTER..

akhirnya aku tlah pun kmbali ke kolej bsama lptop n 5800 aku... dgn sukacitanya aku pun on9 la skrg ni kn... ehem. aku blik ke umah jmaat lpas... bila smpai kat umah, mak aku trus ikut aku msuk blik. 1st ptanyaan mak, brape ratus ni?? (mrujuk kpd beg deuter aku). ni ke beg cmping ko??? n etc, etc... xlarat den...hehe. ehem yg xtahannye, abg aku yg kdua aku syg, dan2 la plak kn, dialog die:'cntik beg, aku ad cmping a ujung blan ni.' aku pun, 'ad aku ksah?'(dlm ati a) he. aleeeeeeee aku bwk blik kolej a deuter aku. hoho. td plak, ariz tmankn aku blik dri ktm s.alam.. kut die la kn nak fkir hape psl aku n deuter aku. tp realitinye, die pun teringin nak hang deuter aku. uha10. ok ksimpulan di sini, deuter aku adalh deuter aku. no one, no others... wpun deuter tu just 35+10 litre, itu adalh deuter aina... ofcos la den bli mse year-end-sale kn... ehem. almaklumla den xla sekaye daniel radcliffe... closing: kpulangan aina dsmbut baik oleh asigmen2 dri lect sem2 yg bru mmulakn kuliah mreka sminggu yg lpas.. huhu. [d][o][n][e].

Thursday, January 6, 2011

BSOK NAK BALIK!!

ehem3. biasenye aina xksah pun blik umah ke x kn... tp tbe2 ari ni xsbr plak nak blik bsok.huhuuuu. krana aina mcm blum dpt lg tune2 kolej sperti smasa sem1.. wallaweeeeeeyyy.... ayt xbla. hak3. ok poin kat sni, mgkin aku akn g tgk wyg dlu sblum blik umah bsok. ngehehehe. oleh krana gadis2 1DDL da g tgk wyg ari ni.. hoho. aku ngat nak g jgak td, tp pending a sbb paranormal xd kat wgsa walk. jd aku akn g tgk paranormal kat kLcc kot bsok. xtau ntah ble nye nak kluar kat wgsa walk tu. hoh. aku xnak a bzir tket utk cite yg aku xmnat n g tgk xtntu hala kn. cthnye, mse g tk blukar dlu. perrrggghhhhhhhh mnyesal  x abis maaaaa. ape yg psti, aku akn kmbali ke k2 bsama nokia 5800 aku.... yyeeeeeeeeehaaaaaAAAAAA!! rndu kat bliau. hoh

Monday, January 3, 2011

AKU DI KAMPUS...

yuuuuuuu aina tlah berada di kmpus yow. ehem. bru lpas klas ni, tp td lect halimunan plak ntah ke mane... xtau.. haaaaaa. kn2... jd skrg ni aku nak g mkn mmandangkn mmbr len da g kmane ntah. aku duk sorg2 kat psz ni. rmai plak mnusia kat dlm ni ari ni. tpkse a aku update blog aku ni kat psz, fktor utamanya adalh; lptop aku tlah pun fly ke umah.. bagaimanakah? ehem. rakan sekapal aku iaitu naziha tlah pun mmbawa lptop aku berangkt ke umahnye dan dgn bsar hati buat delivery lptop ke umah aku.... huhuhu. mengapakah? krana naziha tlah khilangan fon beliau dan bmbang skiranya aku xdpt cntact die utk amik lptop kat UM... wuaaaaaa. aku tpkse btahan d sini tnpa lptop n fon nokia aku yg seangkatn dgn lptop trsebut... hu7. aina lapar~~ [d][o][n][e]