Wednesday, November 30, 2011

4 YOU MALAYSIAN.


Assalamualaikum..
first,
aku admit terlebih dulu la kan
bahawasanya
aku ni buta politik.
Tapi bila tengok berita tadi,
Macam kecewa pulak .
Klaka pun ade jugak.
Isu politik memang tak kan ade penghujung.
Aku bukan seorang yang criticism.
Tapi still ade pendapat sendiri  pasal isu politik.
Kite semua rakyat Malaysia.
Ade hak masing masing.
Kalau semua bersatu,
Mesti dapat lahirkan idea2 yang georgeous.
Kite ade banyak kepala ma.
Pehtu kena ade give and take la.
Fikir rasionalnya sesuatu  idea tu.
Jangan main tolak ja idea orang mentah mentah.
Then attitude janganla jual ikan sangat.
Sepakat membawa berkat.
Macam mana negara nak maju
Kalau rakyat tak sepakat memilih pemimpin.
Macam mane nak bina bangunan
Kalau kontraktor bergaduh sesama sendiri.
Latest,
pasal  AUKU.
Kene tengok buruk baik die,
Kene tau kenapa isu ni diketengahkan.
And  kene tengok kesan die.
Its true la we never know until we try kan.
*sigh.
Aku tak sokong and tak bangkang.
*ofcross la amik jalan selamat.
*tak pasal pasal kene banned pulak blog aku kang.
Semua orang ade pendapat masing masing.
Tak kan same kan.
Itu la fungsi manusia dikurniakan akal.
Bezakan perkara yang baik and buruk.
Fikir setiap tindakan.
Mendatangkan kebaikan atau keburukan.
Semakin teguh atau semakin roboh.
Sekian.

Thursday, November 10, 2011

MUHAMAD ADAM AIDIL.

Assalamualaikum.
budak kuat tido dan kuat mengamuk. *menyampah*

Arghh lagi lagi Muhamad Adam Aidil.
ramai orang kate anak buah aku 
terkena pengaruh NurKasih.
Haha.
tapi tak de kena mengena punnn lah. 
Cucu sulung memang bertuah kan cik QS??
Semua die punye.
Buaian hade tiga kaww.
Nak tido bole pilih
yang mane satu nak.
Huh.
Botol susu,
Tak suke yang ni
Pakai yang tu plak.
Tak suke botol susu pendek
Pakai  yang tinggi sket.
Tak nak tido,
Abah(abang aku) bawak jalan jalan.
Cheyttttt.
Orang tido,
Ko nanges..
Haiyoooooooooh.
Kemain lagi ko yea adam...
Ko tengok la besor nanti.
Tak larat nak ade anak la gini.
Tak sanggup den.

Wahai cucu sulung...
Nenek da buat kenduri cukur  rambut..
tengok la mr adam. sedap2 ja main. orang duk sibuk buat kje.
kakak ipar aku memang cepat detect cam. ngahahahaha.
cik QS turut serta memeriahkan majlis.
kenduri cukur rambut>> macam befday party!! hoha. *cucu sulung lah*
kek tiga tingkat kawww! *aku da cakap macam befday party kan*
~again: cucu sulung.
'abang hensem cukur rambut adam lah cu nina!!'
ko tak ya nak excited sangatlah adam.
hensem tak? hensem tak?

Sekian.

Wednesday, November 2, 2011

SUKE CUTI SEMESTER TAK??

assalamualaikum..
oleh kerana kesibukan di rumah,
(tak sibuk mane pun sebenarnye)
dan ketiadaan tenet, weefee, beruuuq,
dan seumpamanya.
aku tak dapat update selalu.
on10 pun sekejap2 ja.
mintak maaf cik wati WMN.
tak dapat memenuhi tag awak.
huhu.
mase cuti sem macam ni lah
pihak universiti tendang menendang nak buat kursus.
kalau tak melibatkan aku takpe jugak.
ni panggil aku yang dah pun berada di kampung.
bersuka ria bersama cengkerik2 tersayang.
wuwu.
nak balik gedangsa bukan selalu.
choyt betui lah UTM neh. 
haha.
*padahal kursus takde kena mengena dengan UTM*

ni gambar mase kursus.
aku tak publish sume.
tak larat.
seemmmmpuuuuuuttttt~
KURSUS KECEMERLANGAN ATLET.
tempat: 
HOTEL SERI MALAYSIA, BAGAN LALANG,
SEPANG.
tarikh:
28-30 OKTOBER 2011.
pertandingan pitstop F1

ni F1 kumpulan aku.

crew pitstop kumpulan POG *bukan PIG. haha

all POG.

pertandingan kincir angin sebelum bersurai.

cantik tak? cantik tak?

hensem tak? hensem tak?
 aku memang 'suke' cuti semester.
macam macam ade.
tapi bagus jugak daripada takde buat hape kan?
suke tak? suke tak?
haha.
sekian.