Tuesday, February 14, 2012

GIVE AND TAKE.

Kawan.
Kawan bukanlah benda paling penting dalam hidup.
Tapi kalau takda kawan,
Individu tersebut bole mati
kesepian
Keseorangan
Kebosanan
Kebuluran
Dan segala ke- lah.
Tahu tak.
tapi kalau kawan makan kawan
bagi ja paus kutub makan kawan hang tu.
Khianat punye kawan aih.
Hidup berkawan
Kena ada give and take.
Kalau nak take take take ja...
Takda give...
Hah hang pi duk dalam gua lah.
Banyak lawa.
Fikir la sikit...
Member tu sikit punye baik
Tolong hang masa susah
Masa hang sakit
Masa hang takda duit *bole blah
masa hang ngorat balak hang
semua die tolong.
Tapi bila hang da senang
Hang jual ikan.
Ammmboooiiii kemain lagi.
Kalau macam tu hang hidup
Sampai bila bila pun hang duk takat tu ja.
Tak payah nak berharap hang dapat kawan dunia akhirat.
Kawan sejati susah tau nak dapat..
Kawan yang faham kita
Yang larat nak dengar masalah kita
Yang memujuk ketika kita mengalir airmata
Yang bersama sama berkongsi kejayaan kita
Yang sentiasa berada di sisi
Walau apa pun yang berlaku...
Ingat senang ka nak carik.
Hang pegi la kL tower ka
Jadipegi *sogo ka
kL tengok tengok ka *kLcc
jalan chow kit ka
masjid jamek ka
takda nya jual satu sepuluh hengget.
Huh.
Jadi
Pandai pandai la nak hidup..
Ingat ingat la member tu da buat banyak bende untuk hang.
Hang ja duk buta.
Tak reti nak jaga hati member.
Tak perlu tunjuk hang sayang member tu pun takpa.
yang penting hang jaga hati dia...

0 LoVe LeTTeR: