Monday, June 6, 2011

SAD.

di saat yang lain melangkah ke kuliah
aku masih di sini
menjalani rutin harian
lagak seperti bukan seorang penuntut
hakikatnya
risau bertandang
meninggalkan kuliah 
untuk satu tempoh.
dan dalam tempoh masa tersebut
hari hari mendebarkan semakin mendekat.
kuliah..
pensyarah..
maaf...
rakan seperjuangan,
1DDL------>2DDL
sokongan dan dorongan kalian diperlukan...
semoga tidak menyusahkan.
nota...
'fotostatkan bole???'
'nanti aku bayar...'

junior
melangkah penuh yakin
lagak jaguhan kampung
seluar slack+kemeja pada hari isnin
senyum senyum menyerlahkan keayuan
berbaju kurung+bunga bunga warna warni
berselendang lah bagai
kembang hatinya 
diterima menjadi warga UTM International Campus
wajah wajah suci 
belum kenal istilah Campus Life
semoga berjaya buat kalian.

pointer semester lepas 
kurang memberangsangkan
acap kali bermain dengan minda separa sedar
ketika pensyarah bersyarah di hadapan
barangkali.
itulah balasan bagi insan
yang kurang kesedaran
macam aku.
pointer harus ditingkatkan
tapi
kuliah akan ditinggalkan
untuk tempoh 
lebih kurang sebulan.
toing toing toing.

manager 99 speedmart
si apis kecik
selamat melangsungkan majlis beliau
semalam.
alhamdulillah..
dapat menghadirkan diri 
untuk kesekian kalinya.
si isteri ternyata lebih tinggi 
melebihi ketinggian beliau.
mempelai yang penuh bergaya.
kelihatannya berkahwin itu membahagiakan.
tak lekang senyum di bibir beliau.
nak kahwin jugaklah.

tiada makan malam untuk rowing team.
tak kisah
sudah ada bekalan masa hadapan 
disediakan oleh bonda tersayang.
'aina, jom keluar makan..'
'tak pe la aina da makan...'
walau bagaimanapun
melangkah keluar bersama
makan bersama sama
agak menyeronokkan.
selepas tomyam, tomyam lagi.
selepas tomyam, dataran merdeka.
bersenyum senyum di sana
sebelum pulang
lebih kurang pukul10 lebih..

menjelang siang mentari
mula lah mengenang nasib diri.

Thursday, June 2, 2011

OFFDAY TRAINING=DATING.

assalamualaikum..
entry kedua.
tadi pegi dating
dengan the other sided budak comel lah.
bile dapat tau 01.06.2011 adalah offday training,
sepantas kilat
sejurus angin
selaju halilintar
sekilas pandangan
sesikat pisang
???????
aku terus kol budak comel.
'ko da tengok nurkasih belum??'
ngeh3.
yang dahsatnye tu.
aku mencatat rekod guinness ari ni.
midnight siang movie marathon.
dua movie sekali harung.
hah ko punca encek shafizah..
hakhak.
nurkasih the movie.
insidious.
nurkasih macam biase biase cite melayu.
bes.
tapi macam..
biase la.
macam kat tv tuu.
beza die,
skrin besar lah sebab tengok kat GSC pavilion.
ngah3.
tapi insidious,
siryes korang takkan menyesal.
worth la korang beli tiket tu.
calar calar tangan encek shafizah tu haaa 
kena cengkam dengan aku.
(^_^)
tapi beliau yang start jerit dulu ok.
aku punye reaction datang tak lame lepas tu.
dan pada mase yang sesuai ok encek shafizah..
hakhak.
suda suda.
lepas da sepah sepahkan box tu dengan popcorn n etc,
kami pegi makan pizza pulak.
sebelum insidious start
aku da beli subway,
nak makan dalam box.
tapi
tak jadi 
sebab terlalu ramai pulak interested dengan filem tersebut.
risau haruman subway tersebar ke seluruh pelosok box.

[pizza around our stomach]
semangat menyuap tu penting.

nak?? beli sendiri.
jangan persoalkan kenape muka aku macam tu.
malas nak cite.

lepak bergosip lepas makan.
sampai licin sume sume tuh.
dengan soup sekali tak tinggal kesan.
lupe nak snap gambar pinggan lepas satelkan segala.
abes makan, 
blah la.
hape lagi.
ok ok kitorang bayo dulu ok..
mat saleh dalam pizza tu usha ja.
badan kecik.
makan kat pizza,
nak standard ja.
ceyyyytt.
jahat sungguh aku ni
berburuk sangka.
sudah.
besok ade training lagi.
jam berape suda...
tido tarak juga..
sekian.

NAQIU DAN NAJWA.

assalamualaikum..
opening, maafmaafmaaf kepada naqiu dan najwa.
entry ni untuk korang berdua. 
tadi mase aku nak date dengan budak comel,
terserempaklah dengan naqiu 
kat LRT wangsa maju.
demmmmm.
ko tak kenal aku naqiu??
tau la wajah aku ni da berubah warne.
sentap aku tau
ko tak kenal aku.
ngah3.
ko nak tau najwa,
naqiu kate die keluar sorang,
takde makwe kate beliau.
dan dan.....
sepak ko naqiu,
taula...
aku ingat nak ajak naqiu date dengan aku bile die kate keluar sorang,
ngahahahahaha
maafmaafmaaf najwa.
gurau ja ok.
lastly,
naqiu kate..
takde lah aku tunggu najwa
si gule gule hati....
dalam ati aku, wooooooo..
gile hebat korang...
semoga berkekalan ok..
jangan jahat jahat,
kenduri berkhatan kahwin nanti halo halo la eh.
teruja jumpe naqiu secara tibe tibe.
ingat nak tunggu ko wa...
tapi takut naqiu perasan aku nak date dengan die pulak.
ngahahahahahaha.
maafmaafmaaf naqiu.
sekian.