Thursday, April 28, 2011

My Life’s Story Blog First Giveaway

assalamualaikum... ok yg ni kes plek. x pnah2 aku msuk contest ka hape jaddah merapu sblum ni. ni le pun yg 1st... almaklumla, noriko ni blogger pasif. emm mmpi kne kejor anjing mlm td(tetibe). bkanlah. aku bace blog aman td mmandangkn dashboard aku mmaparkn hapdate die. hehe. dlm hapdate die tu a kn ad header my life story blog... mcm yg ad kat entry aku ne ha. klau korg xnmpak, sah korg kne buat ujian air kencing mate lah. ble aku tgk header mcm mnarik tu tgerak a nak mninjau keadaan di alam blog tersbut kn. header die colourful n mnyerlah tau. malgnye aku failed la klau nak design header begitu. jelesnye~ ad awan2... weng~ klau xpuas tgk kat entry aku ni, g tgk sndri blog my ni ha. (mnx maafla byk2 pihak penganjur.. noriko xtau nme sbenar anda...) almaklumla xkn nak stalk anda plak kn. ngehe. maaf skali lg klau entry saye noriko ni pndek mcm tuan die. wuwuwu. ~rse mcm xd harapan nak mnang contest2 superb mcm ni~ sob3...(~.~)
xpelah puuuuunnnnn... ok aku nak tag ko! mia! n ko! aidy! ceyt. x psl2 ja name korg mentioned dlm entry aku. mnx ampun, mnx maap la ye kome..


Tuesday, April 26, 2011

MAIN-MAIN DGN SEEKERS.

assalamualaikum...
td, td, td... lpas abeh paper, aku nek bas... nak blik kolej. ttibe, tdgr la sdutan utk cite penunggu istana.. aku pun hape lg. balik bilik, trus gugel beb. korg hade? huh.(poyo aku ni). tgk2 ad box pkul2 ja yg pling awai kat wgsa walk tu... lpas silat solat, trus grak dgn cik zaty si partner rowing. bkejar nih g sne mcm ad balak laki 4 da future tggu kat sne. padehai, nak kjor tiket ja. hoh. ok bbalik kpd penunggu istana. utk 1jam ptame, aku n zaty bole a lyn tido msj, klau nak raoun2 1panggung tu ka, nak men kejor2 ka, men polis entry ka, pun bole jugak. siriyeslah. 1jam ptame sgtla mmrlukan ksabaran nak tggu die pnye entiti tu kluar.. korg pun tau kn, PI ni movie dokumentari mcm seekers tu. tp ble entiti tu da mnyerlahkn dri... pergh. agk a. aku plak yg cuak. tp lasnye mcm tgantung.. tu yg xpuas ati tu. tp nak buat mcm mne kn. bkan filem aku. sob~ cite tu ksah bnar kot. ntah la de... kpale aku mcm da xstabil a. kne mkn pil kuda sakit jiwa. 


Monday, April 25, 2011

AKU MMG XSEDAR DIRI.

assalamualaikum..
korg sdar x skrg ni demam2 final exam bg penyangak2 student2 IPTA.. aku ni sape? wohoooiiii aku pun student jugaklah. tp aku tgk org len sdar la jgak skrg ni detik2 cemas, aku ni ja yg mcm xd ksedaran. cheyytttt. plek. hape la aku buat... mcm yg korg tau, aku ni mmglah sorg yg baik jahat, kejam, kure2, biawak laut, piranha antartika.. lalala~ xtau knape, sem ni mmg nightmare gle lah. carrymark pun bayangan. rowing pun nak hade dlm hati jugak beb. mmg harapan sgt a nak target final. tgk ah. org len sbuk stdy, aku duk sbuk update blog, tkar bckgroundlah, pe bnde jaddah(haaaa yg ni jaddah aku pggil)haiyo3. ntah ble la aku nak banggekn mak bapak.. td lg a, siap bole kluar g knduri kwin plak. mangai. tp xpe a. dpt jgak tau mcm mne nak g disko sogo tanpe menaiki bas Usiries. ngeh. sengal. org len da tau beratus ratus abad yg lalu. maafmaafmaaf mak..... msti korg nak ckp aku ni anak xkenang budi... aku pun rse mcm tu... (-,-)zzzzzzzzzzzzzZZZ...


Sunday, April 24, 2011

UTM CANCELKAN SUME PAPER SEM NI!

assalamualaikum..
korg.. td 1st paper utk final aku da dlaksanakn.. paper programming ok. coming up next?? FIZIK THE KILLER. korg paham x hape mksudnye? mksudnye... siape2 yg teruja! trperanjat beruk! terpana seabad! dgn title post aku ni mmg sah terserlah kebengapan kome. oha100. noriko mmg kejambaik. ehem2. mane la hade IPTA yg nak cncel paper final mennnnn... aku ckp ni sbb stdy week aku da burn ah. training n hape jaddah sume aku bntai. siap bole lauk megi lg sblum final beb. betape sengal hebatnye aku. (^0^). noriko mmg byk main sem ni.. sabo ja la.. ntah ble nak dpt ksedaran la aku ni.. skrg pun da kmbali malas utk training. bkan hape. aku ske dimotivasi utk training, bkan diberikan jdual utk training... demmm. again sabo ja la.. huhhh. tp aku bsyukur a jgak dpt crew boat mcm zaty.. yeehaaaa. sbb? pehal aku nak bgtau korg plak? hoh. skrg da pkul brape ni.. tgk la.. aku xtdo lg. blogwoking ah td!pergh. aku jmpe blog yg sengal nak mammm pun hade. ktawe guling2 mcm tenggiling wo skejap. tu ja a aku nak ckp. sekian.
*ade yg rase nak sepak aku ke? kah3. elek ja.



Sunday, April 17, 2011

MLM ANUGERAH SUKAN n MR RIGHT??

assalamualaikum...
entry aku yg kdua utk 1 jam ni..
aku bru blik dri mjlis anugerah sukan kat Dewan Sri Iskandar, UTM Skudai, Johor... da puas tdo dlm bas td jd, blik k2 trus on9 nak hupdate..
itu aku.aku.aku.

nmpak aku x. ehem.

rowers being a supermodel~




aku n im kenya... xtau a im kenya smart sgt mse mjlis ni. hahah.
maafmaafmaaf im..


 crdt kpd k.mun sbb da edit gmbr2 ni n upload kat fb dgn pntasnye... heeeeeeeee.
tp yg prlu diberi phatian adalh im bkan mr right aku ok.. nak kne sepak. hahah. mr right aku? sumpah xnak bgtau korg(bajet rmai sgt bce blog aku). nyiyet3~... aku sdar aku ni spe.. aku cme dpt pndang die sipi2 n nasib2 ja klau die pndang aku.. maaf mr right.. saye stalk awk...xtau awk sdar ke x.. maafkn saye klau awk tau saye stalk awk.. awk da taun3 la, saye bru taun1.. awk da nak grad, saye bru nak start enjin kat UTM ni... arap2 saye dpt smpan knangan mlm anugerah ni dan lupekn awk kmudian ari.. tp bkan lpekn knangan mlm anugerah ni dgn awk..




THIS IS SPECIAL ENTRY 4 U MIA..

assalamualaikum..
i just feel like want to speaking 4 something today.. really sorry if im using a broken english. maafmaafmaaf.
first n foremost.
she was just like u mia.. her style.. the way she talk.. everything.. she likes tennis n u? badminton... but both of u, different person, being my friend in different place, different situation.. she joined rowing, thats the way we know each other.. she was in degree program.. she was kind, a shy shy girl with anonymous or kaum adam..
just bole close with few people she feels comfortable.. she was a specky person actually. seems she was wearing lens for this events.(just like me!)haha. ok thats all 4 u. even this entry was short but... really2 make my eyes going to u when i look into her eyes.. when i look the way she spokes to me.. really missed our precious memorable time at stesry...(^_^).



Friday, April 15, 2011

KLCC? SOURCE CODE?

assalamualaikum...
ok yg kat ats tu gmbr air tjun kLcc(tetibe). ngeh3.
emm... smalm bsamaan ari rbu, aku rse xd smangat sgt2 nak g training mmandangkn ari slase prestasi training aku jtuh. crdt utk korg yea kwn2 1DDL sbb invite aku g jusco smalm.. huhu. mlm td aku da rse ok skit(smbil otak bjaln mrancang ssuatu). n rancangan tu mnjadi knyataan, heeee. mlm td jgak, blik dri jusco aku trus gugel tket wayang. weng3. hape lg kn. grak a kLcc pg td....
nak djadikn cite, smpai kLcc aku trus kjar kauntr tket wyg tu. tgk2... ape ni mey... pnat aku men lari2, kauntr tket tu cme hade 2org ja beratur. tu pun cpl. cis. klau tau a, aku g men teng2 dlu kat petrosains. uha10.
ehem, aku bli a tket source code... tersentap hati aku ble tgk casher kat kauntr tket tuh!(aina mle nak mggatal). tp aku sdar spe aku... xya la mmandang tlalu tggi mlangit aina....
ok3. mse nak blik plak, aku nek LRT kn. pergh lengang... klau x, hmmmh. harapan a nak dpt dduk. mse nek bas plak, xbole bla. aku rse naik kejang mlut driver bas tu nak trangkn kat custmer2 bas tu, bhawasanya bas die tu pkai TAC N GO SAHAJA(perlu ke caps lock? ceyh) aku dpt driver bas tu mse pegi n dpt die jgak mse blik. cis. bosan.

smentara tggu nak msuk box, aku lpak tmn kLcc tu. crdt kat bdak 2 org ni sbb curik phatian aku.
maafmaafmaaf sbb curik2 amik gmbr anda.



Tuesday, April 12, 2011

SUMENYE MENTAL JA!

assalamualaikum...
ok yg no story psl travel g kem kat johor ok. oleh krana UTM xsdiakn bas, then ktorg grak sndiri.. srius pngalaman ptama bg aku..
ari ni bru dpt update sbb wifi mcm siput, emm bkan. mcm cangkerang siput. huh. aku nak msuk gmbr pun mcm xd harapan. tp aku cuba.. n INILAH KAMI....

ktorg grak dri terminal bndar tsik selatan. srius mcm airport ahhh terminal ni.

kami nak grak da... bsdia utk blepas!! 




snyum sblum grak..


aku n mr naresh..

a moment to remember.. 
 bas tu srius lju nak mamm... amik mse 3 jam lbih ja utk smpai larkin, johor...
kami lg. ni mse da smpai larkin n mr naresh lapar. ktorg pun lpak a kat mcd tman nash mkn.
mnuju ke lokasi pndaftaran!! nek bas num 11 weyh.
da lpas dftar? gmbar lg a. hoho.

ok yg kat tgh tu org gle.
ni crew boat aku mse race nnt. 4 org ja okie..
yg ni smpat amik mse aktvti pjalanan 12KM nek bas num 11..
yg sterusnya adalah event2 yg blaku spanjang kem ni ok..
 yg bwh ni mse bdebat.. ngat ktorg pnye kem ske2 ja ka hah. ad ciri2 ilmiah n serlahkn bakat tau. hah.


rowers BULAT
rowers AKEM

rowers ILHAM

rowers AINA
 mcm biase, kem msti ad presentation kn. huhu.


kump athlete warrior..

kump angin garuda.


ATTENTION!! winner of the best team award belongs to ROWING! us!
saat2 terakhir kat kem ni...
kami...

aku xfaham dgn dorg ni..
muke2 blik kL...
sume da pnat.. mke mnyak n so on..
bas blik kL lemm nak mammm a plak... amik mse 5 jam kuttt. pkul 10 bru smpai terminal BTS. mgkin sbb bas ni dabel decker kot. emm. pehtu bkan trus blik k2, lpak mkn kat LRT wgsa mju kjap, bru grak blik k2. ...zzzzzzzzz.....
sekian.

*xdpt nak msuk gmbr sume kump. ad yg xclear. 
*bole bezakn warna kulit ktorg sblum pegi n ble da blik x?? hahah.